Dün gece yediginiz soganli ve yagli yemeklerin tadi muhtesemdi degil mi? Ama simdi nefesinizden siz bile rahatsiz oluyorsunuz Peki ne yapmali?
Genelde sarimsak ve sogan yediginiz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüsür Baliklar ve bazi peynirler de ayni etkiyi yapabilir Devamli açik havada böylece sadece dislerinizi firçalamak tek basina ise yaramaz Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardimci olacak yiyecekler tüketmeniz akillica olacaktir Peki neler yiyebiliriz?
Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayirip emebilirsiniz Eger bunu yapmak istemediginiz bir ortamdaysaniz limon aromali sekerlerden tüketebilirsiniz Ayni zamanda en pratik tasima sekli sekerlerdedir
Maydanoz: En sevdiginiz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiginiz soganlari düsünün Yanlarinda tabaga konan maydanoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte biberiye de etkili olabilir
Elma ve ayni tazelikte olan armut rezene bulabilirsiniz Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazir edin Tuz ve kirmizi biber gibi onlarin da her sofranizda yerleri olsun Küçük miktarda tükeceginiz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasi kahveniz bile agzinizda daha sonra kötü bir tad birakamayacak
Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de agizda bulunan bir tür bakteriyi yok eder Tarçin veya nane aromali sakiz da benzer etkiye sahiptir Içeriginde xylitol bileskeni olan sakizlar çürüklerini önlemeye yardimci olur
Yogurt: Eger gün boyunca yagli ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var Günde bir veya iki kere yiyeceginiz yarim kap yogurt agiz içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardimci olur Genelde agzimizin içini çürük yumurta gibi kokutan da iste hidrojen sülfüttür Yogurdunuzu C vitamini açisindan yüksek meyvelerle tatlandirabilirsiniz
Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek
Gönderen full download zaman: 15:43Bu yazı tarih olarak: 15:43 eklenmiştir.Kategorisi ağız bakımı, ağız sağlığı, diş bakımı, diş sağlığı . Bu yazıya yapılacak yorumlardan haberdar olmak için feed. Bu yazıya yorum yazabilirsiniz. Kapsamlı ve ayrıntılı dokümanlar için TIKLAYINIZ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder